Sonntag, 6. Dezember 2009

Sneeuwpret in Noorwegen

Hoi hoi,

Vorig weekend was het tijd voor een korte skitrip naar Hemsedal in Noorwegen. Werd georganiseerd door de ´student union´van Chalmers. Matze, een vriend uit Duitsland was ook voor de gelegenheid overgevlogen (met dank aan ryanair). Donderdag namiddag om 2 uur waren 3 bussen volgepakt en begon de reis richting noorden. Na een rit van 8 uur, 2 verschrikkelijke films op de bus en een big mc menu van 10 euro bij mc do (Noorwegen=duur), kwamen we dan uiteindelijk aan op locatie Zalige kamer met eigen sauna, uitzicht op de piste en open haard en keuken met afwasmaschien. Klein technisch probleem was alleen de rookontwikkeling die ontstond als de sauna aan werd gezet. Na 10 minuten in onze nieuwe woonst waren we erin geslaagd het brandalarm in heel het gebouw af te laten gaan, stond iedereen in het gebouw met schoenen aan klaar in de gang, kwam het veiligheidsteam van het gebouw binnengestormd: kortom we hadden een gepaste entré gemaakt bij onze medebewoners. Blijkbaar vonden de vorige huurders van onze flat het noodzakelijk een bol plastiek ergens tussen de stenen in de sauna te verstoppen. Na een poging van de concierge om het probleem onder controle te krijgen: fun fun fun gesmolten plastiek van stenen proberen te krabben, werden we uiteindelijk verhuisd naar een andere kamer in een ander gebouw. Was achteraf gezien nog ni te slecht want veel meer ambiance daar.
Vrijdag was het dan tijd om te skiiiiieeeeen. Mijn tweede ski-ervaring ooit. Nu zou het resultaat van een intensieve week bij de ´école de ski Francais´ twee jaar geleden zichtbaar worden. De omstandigheden waren ideaal: 1 meter sneeuw en lege pistes want was begin van het skiseizoen. En het lukte vrij goed. Rood en blauw kon ik zonder kleerscheuren en in parallel halen. Juf Marie van de ESF zou trots geweest zijn :)
Vrijdag avond was het dan tijd voor de sauna tour: Alle kamers waren open dan en de saunas van iedereen stonden ter beschikking. En natuurlijk Zweden+alcohol+sauna=dolle pret
les 1: Dreft kan geen afwasmaschientabs vervangen=schuimparty
les 2: stoelen passen niet in de ijskast
les 3: Slapen voor de deur van vreemde mensen in een ander gebouw is niet toegelaten
les 4: De bel van andere appartementen losvijzen om 4 uursnachts lokt vreemde blikken uit
Jaja de Zweedjes: toekijken en lachen was de boodschap.
Zaterdag en zondag was het dan nog tijd voor intensieve skipret. Maar spijtig genoeg was het veel drukker tijdens het weekend, wat natuurlijk mijn sneeuwcontact wel wat verhoogde:) Ach jagelukkig niks gebroken en vrijdag om 3 vertrokken de bussen dan weer richting Göteborg. 8 uur rijden, twee slechte films en weeral een big mc menu van 10 euro, later waren we weer thuis. De foto´s volgen onderaan.
Tot vlug, ciao ciao.


De rokende sauna.



Op de skipiste. Matze en ik.


De dag na de saunatour :)

Mooi landschap


De sneeuwkannonen die nevel veroorzaken overal.

1 Kommentar:

  1. I alla fall, grattis och förhoppningsvis inte alltför berusad.
    Jag kan skicka dig aspirin eller Dafalgan
    Vänliga hälsningar

    AntwortenLöschen